Doorgaan naar hoofdcontent

Geld!! Geluk of ongeluk?

Terwijl ik dit aan het schrijven ben speelt "toy hunter" op de tv, en ben ik verschrikkelijk jaloers. Jaloers omdat ik eigenlijk best wel dat gene wil doen wat hij doet. Namelijk speelgoed bekijken, aankopen en vervolgens met wist verkopen. Allerlei zeldzame speelgoed in handen hebben, er wat over kunnen vertellen en dan ook nog goedkoop aankopen en met winst verkopen ook!! Man man ik ben echt jaloers!

Maar aan de andere kant als ik nu kijk naar alles wat wij hebben, en wat we in voorraad hebben dan mag ik niet klagen. Ik bedoel dit, toen ik zojuist de koelkast opende zat deze vol. Ik liep toen de nieuw gekochte koffiemachine, en dan hebben we nog niette klagen. Alles wat we willen doen kan, de kinderen lijden geen gebrek en we hebben een dak boven ons hoofd. Rijden vanwege werk allebei in onze eigen auto en zijn op dit moment gezond. Wat wil een mens nog meer? Speelgoed aan en verkopen? Of is het een kwestie van geld? 
Is het het geld wat het genereerd waardoor ik het zo graag wil doen? Snel geld? Ik denk het... Hoe fout maar ik denk dat dat het is. Wat dat geld dat trekt toch het meest.

Nu moet ik mezelf de vraag gaan stellen? Ga je voor het geluk van het huishouden? Of ga je voor eigen geluk? Ik denk dat ik kan zeggen dat ik voor het geluk van mij gezin ga. En dat word ik geen "toy hunter". Ik zal er van blijven dromen, net als dat ik droom van het winnen van een grote geldprijs. En wat wat daar zo erg aan is? Dat geld heb ik allemaal al besteed? De grootste hap gaat nar de kerk want dan hebben we een grote aftrekpost en dat genereerd weer geld, en de rest geven we uit aan het huis en de kids... Zie je ik heb het echt al uit gegeven, gelukkig maar dat ik ook weet dat het nooit zal gebeuren.

Nu ik toch over geld bezig ben. Weet je wat ook zo'n geld moet rollen gevoel geeft? Of beter gezegd, hoe krijg ik zoveel mogelijk geld? Aangifte doen! Want ze me dat je niet bezig bent om de meest voordelige verdeling van de aftrekposten te maken. Behalve als je alleen bent natuurlijk! Want zelfs daar zijn we bezig m zoveel mogelijk geld te halen bij het rijk, en het gekke is dat het nog legaal is ook! Iedereen doet het!! En omdat iedereen het doet, moeten wij ook mee. Want je wilt immers niet aan de zijlijn staan. Niet voor gek worden verklaard als je het niet doet. 

Zo zie je maar weer, geld genereerd geld! En mocht je het er niet mee eens zijn dan bes je vast degene die zijn aangifte niet op de meest voordelige manier invult. Die zijn geld altijd uitgeeft aan een ander en nooit denkt, als ik jou nu wat geef krijg ik er straks vast iets moois voor terug. Geld!! Datgene wat mensen aanzet tot rare en gekke dingen, maar wat oh zo noodzakelijk s geworden in onze maatschappij.

Geachte lezer bedenk goed wat en hoe u met uw geld doet! Want het heeft u zo maar in de macht en eenmaal in haar macht laat ze niet gauw meer los! Ondertussen is de "toy hunter" afgelopen luister ik gewoon weer radio 4, ben ik weer terug op aarde. Genietend van alle  mooie dingen die ik heb, maar bovenal niet heb!

Populaire posts van deze blog

te open? of gewoon eerlijk?

Ik heb voor mijzelf besloten dat ik eigenlijk wel iets anders wil maar ik weet niet wat. Daarnaast heb ik ook besloten dat het werk wat ik wil gaan doen, niet minder geld mag opleveren dan ik heb aan het einde van 7% loonsverhoging die we gaan krijgen. En ik ben er nog niet uit wat ik nu precies wil. Wat wil ik voor mijzelf? Wil ik weer voor een baas? Wil ik in opdracht werken? Wil ik mijn hobby fotograferen te gelde maken? Wil ik verder met het schrijven wat ik doe? Of wil ik dit combineren met de foto’s? Of wil ik nog iets heel anders?
Ik weet het allemaal niet. Het speelt vaak door mijn hoofd, maar daar blijft het bij. Of eigenlijk ook niet, want ik word er onrustig door. Ben mijzelf niet als ik hiermee bezig geweest ben.
Knorrig, gepikeerd, onrustig, druk en vul het rijtje maar verder aan. En dat is weer vervelend voor de rest… Tja en loslaten kan ik het ook nog niet.
Het allergrootste probleem om niet door te zetten is het feit dat ik voor mijn doen een best hoog salaris heb, en …

Ziek

Een week voorbij
Jij zorgt voor mij?
Ja lieverd ik zal om je denken
Je mijn liefde schenken

Een maand voorbij
Zorg je nog steeds voor mij?
Ja lieverd je maakt me nog steeds blij,
Daarom ben ik ook nog steeds dichtbij

Een jaar voorbij
Ben je nog steeds bij mij?
Ja lieverd weet je dat niet meer?

Ben je nu alles vergeten?
Weet je niet meer hoe wij heten?
Weet je niet meer wie we zijn?
Oh wat doet deze ziekte pijn

Maar die arm
Die lach, van iedere dag
Die geeft me zoveel vreugde
Dat doet me zoveel goed
Daardoor ga ik door,
Elke dag met nieuwe moed.

Wachten duurt lang

Niet wetende wat precies te verwachten qua tijd bracht ik vanmorgen mijn vrouw naar het ziekenhuis. Over tijdstip waarop we daar moesten zijn wil ik het niet hebben, te meer omdat het ook nog een uur vroeger had gekund. De broeder die de opname bij haar deed wilde geen tijdsbestek noemen daar hij niet precies wist wat ze allemaal zouden tegenkomen. Op dat moment snapte ik dat  helemaal. Ik was immers de grote stoere man die alles weg lachte en overal een antwoord op had. Maar nu de tij verstrijkt en ik geen idee heb wat er allemaal in de tussenliggende periode met mijn vrouw is gebeurd, baal ik eigenlijk dat hij geen tijd heeft genoemd. Ik durf niet met mijn werk aan de slag want stel nou dat ze bellen... Ik durf niet even te gaan wandelen, want stel nou dat ze bellen. Ik durf gewoon niets, want ze zouden eens kunnen bellen.

Ik heb de tv maar aangezet in de hoop dat daar iets op is wat ik interessant vind. Maar helaas... Behalve een tsunami waarschuwing naar aanleiding van de aardbevi…