Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantie

Vakantie
Vakantiehuis
Vakantiepark
Vakantieplan
Vakantiebestemming

Zomaar een paar woorden die in je op zouden kunnen komen als je het over vakantie hebt. Woorden die door je heen kunnen schieten als je het er aan toe hebt. Of als je bezig bent met de laatste werkdag. Maar zijn het ook de woorden die je wilt horen in je hoofd? Zijn het ook de woorden waar je in deze periode aan wilt denken? Of blijf je er liever bij weg? Elk jaar weer dat gezeur : "waar gaan we heen" "moet ik persé mee?" En zo zijn er nog wel tientallen excuses te bedenken waarom je niet meer aan de woorden in de aanhef wilt denken. Of wil je er niet meer aan denken omdat jullie altijd maar weer in Nederland op vakantie gaan en iedereen anders altijd maar veel verder weg gaan?

Ik zou je graag willen laten weten dat het allemaal niet zo erg is als je denkt. Of als je het voelt. Want als ik naar mijzelf kijk dan blijkt het elke keer weer dat de vakantie hier in ons eigen land heel gezellig is. Dat het leuk is om nieuwe dingen te leren over het land waar je alle dag in verblijft. Dat het leuk is om door dorpen heen te komen waar je anders nooit komt. Eigenlijk zeg ik dat het er in ons eigen land meer te ontdekken is dan je denkt. Want waarom zou je mee willen doen met het gaan naar het buitenland? Om de natuur? Om de kerken, musea en dergelijke? Ach weet je leer jezelf eerst eens kijken naar wat er in Nederland allemaal is. Als je alles hebt gezien, dan kun je nog wel op zoek gaan naar cultuur in het buitenland.

Begrijp me goed, ik veroordeel niemand omdat hij naar het buitenland gaat, maar ik ben wel benieuwd waarom iemand daar naar toe gaat. Kijk wanneer je met z'n tweeën bent of alleen dan snap ik dat je wilt zien hoe het in het buitenland is... Maar omdat ook te gaan doen met kleine kinderen, dat lijkt me helemaal niets.

Maar goed ik dwaal af van mijn begin. Ik had het immers over de woorden die door je hoofd kunnen gaan spoken in deze periode. Woorden die leuke dingen kunnen gaan voorspellen. Die ontspanning oproepen omdat je niet verplicht bent om op een bepaalde tijd op de afspraak te zijn. We bepalen immers zelf wat we doen in onze vakantie. Heerlijk vooruitzicht dat je agenda even niet je leven beheerst, rust wie heeft er nu geen zin in?

En zo wil ik iedereen die met vakantie gaat of is fijne dagen wensen. Geniet ervan! Kijk uit naar de leuke dingen die je wilt doen of hebt gedaan en ontspan.

Ontspanning
Rust
Uitslapen
Zon , zee en strand

Fijne vakantie!!!

Populaire posts van deze blog

te open? of gewoon eerlijk?

Ik heb voor mijzelf besloten dat ik eigenlijk wel iets anders wil maar ik weet niet wat. Daarnaast heb ik ook besloten dat het werk wat ik wil gaan doen, niet minder geld mag opleveren dan ik heb aan het einde van 7% loonsverhoging die we gaan krijgen. En ik ben er nog niet uit wat ik nu precies wil. Wat wil ik voor mijzelf? Wil ik weer voor een baas? Wil ik in opdracht werken? Wil ik mijn hobby fotograferen te gelde maken? Wil ik verder met het schrijven wat ik doe? Of wil ik dit combineren met de foto’s? Of wil ik nog iets heel anders?
Ik weet het allemaal niet. Het speelt vaak door mijn hoofd, maar daar blijft het bij. Of eigenlijk ook niet, want ik word er onrustig door. Ben mijzelf niet als ik hiermee bezig geweest ben.
Knorrig, gepikeerd, onrustig, druk en vul het rijtje maar verder aan. En dat is weer vervelend voor de rest… Tja en loslaten kan ik het ook nog niet.
Het allergrootste probleem om niet door te zetten is het feit dat ik voor mijn doen een best hoog salaris heb, en …

Nieuwe hoop!

De afgelopen maanden waren rare maanden, druk, verwarrend en veel eisend. De operatie, de breuk, het ongeluk. De pijn in de rug. Allemaal dingen waar we aan het begin van het jaar geen rekening hadden gehouden. Dingen die, behalve de operatie, onverwachts kwamen. Die ad-hoc vroegen om een oplossing en die gelukkig allemaal wel goed opgepakt zijn, maar toch. Het vreet aan je, het doet wat met je en je hebt er last van. En juist dat laatste dat werkt zich dan op momenten dat je er helemaal niet op rekent. Meestal zijn het kleine dingen die de emmer doen overlopen, maar soms...
Gelukkig heb ik net op tijd de kraan gedicht, maar het scheelde niet veel of de emmer stoomde keihard over. En deze keer was het niet iets kleins. Maar iets geks. Iets waar je geen rekening mee houdt, maar wat gebeurd in het leven. Wat het is laat ik in het midden, want ik heb geen toestemming gevraagd of ik het mocht gebruiken in mijn blog. Laten we het er op houden dat het echt vervelend is, en dat je er knap la…

Samen zijn we sterk

Wat moet je doen als je verdrietig bent En pijn en eenzaamheid kent? Huilen en in een hoekje kruipen? Ergens heel stil, ver weg het donker in sluipen?
Wat moet je doen als je oud bent? De wereld om je heen je niet meer kent. Vrienden, familie hebt verloren Er niemand meer is om je te storen?
Wat doe je als je jong en onbevangen bent Vrees en schaamte zijn je onbekend Dan denk je niet aan morgen Leef je vandaag heerlijk zonder morgen
Maar als pijn, verdriet en eenzaamheid Vervangen worden door liefde en aandacht Komt terug alle sterke levenskracht En is daar terug alle oude strijd
Dan kunnen we samen het leven door Vinden we wegen en een heel nieuw spoor Alleen maar door het luisterende oor En de stille kracht, Van iemand die samen met je huilt En samen met je lacht!
Dan maakt het niet meer uit jong of oud te zijn Eenzaam, verdrietig of in pijn. Dan zijn er krachten aan het werk Voor allen, want samen zijn we sterk