Doorgaan naar hoofdcontent

Vakantie

Vakantie
Vakantiehuis
Vakantiepark
Vakantieplan
Vakantiebestemming

Zomaar een paar woorden die in je op zouden kunnen komen als je het over vakantie hebt. Woorden die door je heen kunnen schieten als je het er aan toe hebt. Of als je bezig bent met de laatste werkdag. Maar zijn het ook de woorden die je wilt horen in je hoofd? Zijn het ook de woorden waar je in deze periode aan wilt denken? Of blijf je er liever bij weg? Elk jaar weer dat gezeur : "waar gaan we heen" "moet ik persé mee?" En zo zijn er nog wel tientallen excuses te bedenken waarom je niet meer aan de woorden in de aanhef wilt denken. Of wil je er niet meer aan denken omdat jullie altijd maar weer in Nederland op vakantie gaan en iedereen anders altijd maar veel verder weg gaan?

Ik zou je graag willen laten weten dat het allemaal niet zo erg is als je denkt. Of als je het voelt. Want als ik naar mijzelf kijk dan blijkt het elke keer weer dat de vakantie hier in ons eigen land heel gezellig is. Dat het leuk is om nieuwe dingen te leren over het land waar je alle dag in verblijft. Dat het leuk is om door dorpen heen te komen waar je anders nooit komt. Eigenlijk zeg ik dat het er in ons eigen land meer te ontdekken is dan je denkt. Want waarom zou je mee willen doen met het gaan naar het buitenland? Om de natuur? Om de kerken, musea en dergelijke? Ach weet je leer jezelf eerst eens kijken naar wat er in Nederland allemaal is. Als je alles hebt gezien, dan kun je nog wel op zoek gaan naar cultuur in het buitenland.

Begrijp me goed, ik veroordeel niemand omdat hij naar het buitenland gaat, maar ik ben wel benieuwd waarom iemand daar naar toe gaat. Kijk wanneer je met z'n tweeën bent of alleen dan snap ik dat je wilt zien hoe het in het buitenland is... Maar omdat ook te gaan doen met kleine kinderen, dat lijkt me helemaal niets.

Maar goed ik dwaal af van mijn begin. Ik had het immers over de woorden die door je hoofd kunnen gaan spoken in deze periode. Woorden die leuke dingen kunnen gaan voorspellen. Die ontspanning oproepen omdat je niet verplicht bent om op een bepaalde tijd op de afspraak te zijn. We bepalen immers zelf wat we doen in onze vakantie. Heerlijk vooruitzicht dat je agenda even niet je leven beheerst, rust wie heeft er nu geen zin in?

En zo wil ik iedereen die met vakantie gaat of is fijne dagen wensen. Geniet ervan! Kijk uit naar de leuke dingen die je wilt doen of hebt gedaan en ontspan.

Ontspanning
Rust
Uitslapen
Zon , zee en strand

Fijne vakantie!!!

Populaire posts van deze blog

te open? of gewoon eerlijk?

Ik heb voor mijzelf besloten dat ik eigenlijk wel iets anders wil maar ik weet niet wat. Daarnaast heb ik ook besloten dat het werk wat ik wil gaan doen, niet minder geld mag opleveren dan ik heb aan het einde van 7% loonsverhoging die we gaan krijgen. En ik ben er nog niet uit wat ik nu precies wil. Wat wil ik voor mijzelf? Wil ik weer voor een baas? Wil ik in opdracht werken? Wil ik mijn hobby fotograferen te gelde maken? Wil ik verder met het schrijven wat ik doe? Of wil ik dit combineren met de foto’s? Of wil ik nog iets heel anders?
Ik weet het allemaal niet. Het speelt vaak door mijn hoofd, maar daar blijft het bij. Of eigenlijk ook niet, want ik word er onrustig door. Ben mijzelf niet als ik hiermee bezig geweest ben.
Knorrig, gepikeerd, onrustig, druk en vul het rijtje maar verder aan. En dat is weer vervelend voor de rest… Tja en loslaten kan ik het ook nog niet.
Het allergrootste probleem om niet door te zetten is het feit dat ik voor mijn doen een best hoog salaris heb, en …

Ziek

Een week voorbij
Jij zorgt voor mij?
Ja lieverd ik zal om je denken
Je mijn liefde schenken

Een maand voorbij
Zorg je nog steeds voor mij?
Ja lieverd je maakt me nog steeds blij,
Daarom ben ik ook nog steeds dichtbij

Een jaar voorbij
Ben je nog steeds bij mij?
Ja lieverd weet je dat niet meer?

Ben je nu alles vergeten?
Weet je niet meer hoe wij heten?
Weet je niet meer wie we zijn?
Oh wat doet deze ziekte pijn

Maar die arm
Die lach, van iedere dag
Die geeft me zoveel vreugde
Dat doet me zoveel goed
Daardoor ga ik door,
Elke dag met nieuwe moed.

Wachten duurt lang

Niet wetende wat precies te verwachten qua tijd bracht ik vanmorgen mijn vrouw naar het ziekenhuis. Over tijdstip waarop we daar moesten zijn wil ik het niet hebben, te meer omdat het ook nog een uur vroeger had gekund. De broeder die de opname bij haar deed wilde geen tijdsbestek noemen daar hij niet precies wist wat ze allemaal zouden tegenkomen. Op dat moment snapte ik dat  helemaal. Ik was immers de grote stoere man die alles weg lachte en overal een antwoord op had. Maar nu de tij verstrijkt en ik geen idee heb wat er allemaal in de tussenliggende periode met mijn vrouw is gebeurd, baal ik eigenlijk dat hij geen tijd heeft genoemd. Ik durf niet met mijn werk aan de slag want stel nou dat ze bellen... Ik durf niet even te gaan wandelen, want stel nou dat ze bellen. Ik durf gewoon niets, want ze zouden eens kunnen bellen.

Ik heb de tv maar aangezet in de hoop dat daar iets op is wat ik interessant vind. Maar helaas... Behalve een tsunami waarschuwing naar aanleiding van de aardbevi…