Doorgaan naar hoofdcontent

Buiten in de tuin

Het fijne aan een vroege vogel zijn is dat je dingen op een andere manier ziet dan dat anderen zien. Je ziet en hoort vogels fluiten op manier die je tot vrolijkheid stemmen. Ze ziet de natuur ontwaken op een manier dat het prettig is. Je kunt buiten zitten en genieten van de kleine dingen om je heen en nog tijd over hebben om dit soort dingen te overdenken. Ik vind het heerlijk buiten.
Nu ben ik mij er terdege van bewust dat ik niet altijd zo vroeg ben. Als het aan mij lag dan lag ik nog heerlijk in mijn bed, maar nu ik er toch ben... Ik zie de zon stijgen. Het raam van de deur weerkaatst de stralen en ik merk dat deze steeds hoger komen in mijn ogen beginnen te schijnen. Aparte gewaarwording.
Ik ken wel het idee van de ondergaande zon, maar heb nog nooit zo sterk de opkomende zon gemerkt. Wat een heerlijkheid om buiten te zijn.


Wij kochten voor een aantal weken terug een lounge zet, ja ja wij gaan ook mee in de vaart der volkeren. Maar ik had niet kunnen vermoeden dat het mij zoveel plezier zou geven. Ik denk dat ik nog nooit zoveel en zo vaak buiten heb gezeten. Genieten. Beetje kijken, beetje luisteren. Echt genieten dat buiten zitten. Ondertussen is de zon alweer hoger geklommen en weerkaatst het raam van de deur haar licht nu bijna volledig in mijn oog. Een stijgende lijn die opkomende zon.


Hoe langer ik buiten ben hoe meer dingen ik hoor, ondanks het feit dat ik ook mijn best doe om de radio te horen. Ik heb namelijk één van de boxen naar buiten gebracht. Een vrachtauto, een auto, een merel, een scholekster, een spreeuw de buurvrouw die alweer heel vroeg buiten bezig is in haar tuin. Een kraai laat weten dat hij er in, ook meneer duif wil aandacht. De bus? Hé de bus? Die is te laat. Jammer dat er geen vogels in de tuin bezig zijn momenteel, want dat is ook geweldig om te zien. Een paar mussen die elkaar achterna vliegen. Door bomen, struiken, om vervolgens naast elkaar op de schutting plaats te nemen. Man wat een heerlijkheid om buiten te zijn.


Buiten zijn, geeft de vrijheid die je nodig kunt zijn om de energie van de dag te krijgen. Om door te kunnen gaan. Als ik nu kijk naar de weerkaatsing van de lichtstralen van de zon, dan heeft deze haar stijgende lijn nog steeds te pakken. Ze is uit mijn gezicht, en heeft de deur bijna verlaten. Ze klimt al hoger in haar stijgende lijn. Eigenlijk als je het goed bekijkt laat de zon zien wat een mensen leven is en kan zijn. Een stijgende en een dalende lijn, maar hoe laag ook gekomen, je klimt altijd weer omhoog.

Wat een heerlijkheid buiten in de tuin zitten, luisteren en kijken naar de natuur om ons heen. Leren kijken naar wat ons is gegeven om te leren. Geniet ervan als je naar buiten gaat.

Populaire posts van deze blog

Leerproces: blij en trots zijn

Sinds ik weet dat mijn zusje haar droom achterna aan het jagen is, en dat doet ze wat mij betreft zeer verdienstelijk, was ik eerst een beetje verbolgen. De reden ligt voor de hand, ik wil immers graag het alleen recht hebben. Maar ja dat kan niet ben ik in de loop der jaren achtergekomen, dus heb ik het heel gauw laten varen toen het in mijn gedachten kwam. En ik ben gaan lezen... En leuk dat het is!! Geweldig! Ik zou nu graag willen dat ze er veel eerder aan begonnen was, maar ja achteraf... Precies.

Afgelopen zaterdag waren we even bij hen omdat hun oudste dochter jarig was en toen hebben we eindelijk weer eens een beetje bijgeklept. Heel gezellig, en heel warm om toch een gezamenlijk iets te hebben. Iets waar je samen over kunt bomen zonder dat een verplichting is. Dit voelt dan zo vertrouwd, en dat maakt je blij. Ik was en dan ook zeer verheugd toen ik haar laatste blog las over de broer en zus liefde die dieper zit dan dat broer en zus zelf weten.
Bedankt zusje, ik heb hem echt …

Ziek

Een week voorbij
Jij zorgt voor mij?
Ja lieverd ik zal om je denken
Je mijn liefde schenken

Een maand voorbij
Zorg je nog steeds voor mij?
Ja lieverd je maakt me nog steeds blij,
Daarom ben ik ook nog steeds dichtbij

Een jaar voorbij
Ben je nog steeds bij mij?
Ja lieverd weet je dat niet meer?

Ben je nu alles vergeten?
Weet je niet meer hoe wij heten?
Weet je niet meer wie we zijn?
Oh wat doet deze ziekte pijn

Maar die arm
Die lach, van iedere dag
Die geeft me zoveel vreugde
Dat doet me zoveel goed
Daardoor ga ik door,
Elke dag met nieuwe moed.

Wachten duurt lang

Niet wetende wat precies te verwachten qua tijd bracht ik vanmorgen mijn vrouw naar het ziekenhuis. Over tijdstip waarop we daar moesten zijn wil ik het niet hebben, te meer omdat het ook nog een uur vroeger had gekund. De broeder die de opname bij haar deed wilde geen tijdsbestek noemen daar hij niet precies wist wat ze allemaal zouden tegenkomen. Op dat moment snapte ik dat  helemaal. Ik was immers de grote stoere man die alles weg lachte en overal een antwoord op had. Maar nu de tij verstrijkt en ik geen idee heb wat er allemaal in de tussenliggende periode met mijn vrouw is gebeurd, baal ik eigenlijk dat hij geen tijd heeft genoemd. Ik durf niet met mijn werk aan de slag want stel nou dat ze bellen... Ik durf niet even te gaan wandelen, want stel nou dat ze bellen. Ik durf gewoon niets, want ze zouden eens kunnen bellen.

Ik heb de tv maar aangezet in de hoop dat daar iets op is wat ik interessant vind. Maar helaas... Behalve een tsunami waarschuwing naar aanleiding van de aardbevi…