Doorgaan naar hoofdcontent

Nieuwe hoop!

De afgelopen maanden waren rare maanden, druk, verwarrend en veel eisend. De operatie, de breuk, het ongeluk. De pijn in de rug. Allemaal dingen waar we aan het begin van het jaar geen rekening hadden gehouden. Dingen die, behalve de operatie, onverwachts kwamen. Die ad-hoc vroegen om een oplossing en die gelukkig allemaal wel goed opgepakt zijn, maar toch. Het vreet aan je, het doet wat met je en je hebt er last van. En juist dat laatste dat werkt zich dan op momenten dat je er helemaal niet op rekent. Meestal zijn het kleine dingen die de emmer doen overlopen, maar soms...
Gelukkig heb ik net op tijd de kraan gedicht, maar het scheelde niet veel of de emmer stoomde keihard over. En deze keer was het niet iets kleins. Maar iets geks. Iets waar je geen rekening mee houdt, maar wat gebeurd in het leven. Wat het is laat ik in het midden, want ik heb geen toestemming gevraagd of ik het mocht gebruiken in mijn blog. Laten we het er op houden dat het echt vervelend is, en dat je er knap last van hebt.


Het gaat niet eens om mijn zelf, maar om een ander. Een ander waar het contact niet heel regelmatig mee is, maar wel hartelijk en warm. En juist deze persoon moet zoiets overkomen. Ik snap het allemaal niet meer. Ik snap niet dat het leven ons op sommige momenten zo slecht behandeld. Ik begrijp niet dat wij dit op ons bordje krijgen. Okay waar je niet dood aan gaat, maakt je sterker (Nederlandse vertaling) maar toch... Waarom? Maar dat zal de meest gestelde vraag zijn van iedereen heb ik zo'n vermoeden. De tegen vraag is hoe ga ik hiermee om? Hoe zorg ik er inderdaad voor dat het me sterker maakt? Ik heb nog geen idee, dat gaan wel weer mee maken.


In mijn geval betekend het in ieder geval dat ik weer voer gevonden heb voor deze blog. En dat zorgt weer voor een stukje ontspanning, en dat helpt me weer omhoog. Daarnaast heb ik vandaag besloten dat ik een lang weekend ga houden. Gewoon omdat de mogelijkheid bestaat, en het verschrikkelijk mooi weer lijkt te gaan worden. Rare combinatie van woorden eigenlijk! Verschrikkelijk en mooi weer. Mooi weer is toch geweldig? Maar ja dat zal wel komen van het Nederlands zelf. Want ik heb geen idee wat een betere combinatie zou zijn. U als lezer wel? Laat het weten in het commentaar onder deze blog.


Laat ik dit zeggen van alle dingen die mij en ons de afgelopen maanden zijn overkomen, het is zoals het is. We hebben de draad weer opgepakt en zijn verder gegaan. Hebben mooie dingen samen gedaan en kijken met z'n allen vooruit naar de toekomst. Naar vakanties, vrije dagen en mooi weer. Naar liefde en geluk, naar vriendschap en blijdschap, naar alle mooie dingen die ons nog gaan overkomen. En wat betreft mijn vrienden met de negatieve ervaringen van de afgelopen periode, ook zij komen er overheen. Dat weet ik zeker, want:


What doesn't kill you makes you stronger

Populaire posts van deze blog

te open? of gewoon eerlijk?

Ik heb voor mijzelf besloten dat ik eigenlijk wel iets anders wil maar ik weet niet wat. Daarnaast heb ik ook besloten dat het werk wat ik wil gaan doen, niet minder geld mag opleveren dan ik heb aan het einde van 7% loonsverhoging die we gaan krijgen. En ik ben er nog niet uit wat ik nu precies wil. Wat wil ik voor mijzelf? Wil ik weer voor een baas? Wil ik in opdracht werken? Wil ik mijn hobby fotograferen te gelde maken? Wil ik verder met het schrijven wat ik doe? Of wil ik dit combineren met de foto’s? Of wil ik nog iets heel anders?
Ik weet het allemaal niet. Het speelt vaak door mijn hoofd, maar daar blijft het bij. Of eigenlijk ook niet, want ik word er onrustig door. Ben mijzelf niet als ik hiermee bezig geweest ben.
Knorrig, gepikeerd, onrustig, druk en vul het rijtje maar verder aan. En dat is weer vervelend voor de rest… Tja en loslaten kan ik het ook nog niet.
Het allergrootste probleem om niet door te zetten is het feit dat ik voor mijn doen een best hoog salaris heb, en …

Samen zijn we sterk

Wat moet je doen als je verdrietig bent En pijn en eenzaamheid kent? Huilen en in een hoekje kruipen? Ergens heel stil, ver weg het donker in sluipen?
Wat moet je doen als je oud bent? De wereld om je heen je niet meer kent. Vrienden, familie hebt verloren Er niemand meer is om je te storen?
Wat doe je als je jong en onbevangen bent Vrees en schaamte zijn je onbekend Dan denk je niet aan morgen Leef je vandaag heerlijk zonder morgen
Maar als pijn, verdriet en eenzaamheid Vervangen worden door liefde en aandacht Komt terug alle sterke levenskracht En is daar terug alle oude strijd
Dan kunnen we samen het leven door Vinden we wegen en een heel nieuw spoor Alleen maar door het luisterende oor En de stille kracht, Van iemand die samen met je huilt En samen met je lacht!
Dan maakt het niet meer uit jong of oud te zijn Eenzaam, verdrietig of in pijn. Dan zijn er krachten aan het werk Voor allen, want samen zijn we sterk