Doorgaan naar hoofdcontent

Water nodig

En weer kan ik buiten zitten tot na tienen! Wat is dat toch heerlijk... Ik ben zo blij dat het eindelijk zomer
geworden is. Want ik was dat grijze, donkere koude Nederlandse weer wel zat. En dus eten wij al meer dan een week buiten. 's Middags, 's avonds wat een geweldige zegen is dat om zonder last buiten te eten. Maar het gekke is dan ook weer dat we gedurende deze periode nooit compleet zijn geweest. Er was telkens minimaal één afwezig. Ach laten we dat maar houden op het feit dat het vakantie is...

Het nadeel aan dit mooie weer is dat wel weer dat er na anderhalve week alweer geluiden te horen zijn dat het veel te droog is. En dat er nu weer teveel drinkwater wordt verspild door de tuinders en boeren. Want uit sloot halen, nee dat kan niet want dan komt het droog te staan en dat is weer slecht voor het grondwater. Met andere woorden het is nooit goed.Nu ik bovenstaande heb bedacht, bedenk ik mij ook direct
dat er wel een vergelijking mogelijk is met mijn geloof.

Als het mij voor de wind gaat dan heb ik een goede band met God, maar als het te goed gaat zeg ik niets. Gaat het me echter slechter dan verwijt ik God dat Hij me laat vallen. En als ik dan probeer een verklaring te vinden graaf ik weer te diep, wat dan weer ten koste gaat van mijzelf. Gek is dat.

Nu ik van de helft van mijn medicijnen af ben, heb ik het gevoel dat ik mijzelf behoorlijk goed ben gaan leren kennen. Maar ben ik ook een beetje in de droogte van mijn bestaan aangekomen. Ik wil wel sproeien maar zie dat mijn sloot droog ligt. Het water uit de kraan, weet ik niet te gebruiken omdat ik een aansluiting mis.
En ben nog niet uitgedroogd, maar sta wel erg droog.

Ik mis de inspiratie om duidelijk te zijn. En hoop dan ook dat ik door middel van deze column de juiste aansluiting aan de kraan terug vind. Want door het sproeien met dat water vult zich mijn sloot terug en kan ik verder overleven. Ik wil je dus ook vragen om na te denken of je net als ik bijna droog staat of niet? Zo niet vertel mij en anderen hoe we weer aansluiting kunnen vinden.

Populaire posts van deze blog

te open? of gewoon eerlijk?

Ik heb voor mijzelf besloten dat ik eigenlijk wel iets anders wil maar ik weet niet wat. Daarnaast heb ik ook besloten dat het werk wat ik wil gaan doen, niet minder geld mag opleveren dan ik heb aan het einde van 7% loonsverhoging die we gaan krijgen. En ik ben er nog niet uit wat ik nu precies wil. Wat wil ik voor mijzelf? Wil ik weer voor een baas? Wil ik in opdracht werken? Wil ik mijn hobby fotograferen te gelde maken? Wil ik verder met het schrijven wat ik doe? Of wil ik dit combineren met de foto’s? Of wil ik nog iets heel anders?
Ik weet het allemaal niet. Het speelt vaak door mijn hoofd, maar daar blijft het bij. Of eigenlijk ook niet, want ik word er onrustig door. Ben mijzelf niet als ik hiermee bezig geweest ben.
Knorrig, gepikeerd, onrustig, druk en vul het rijtje maar verder aan. En dat is weer vervelend voor de rest… Tja en loslaten kan ik het ook nog niet.
Het allergrootste probleem om niet door te zetten is het feit dat ik voor mijn doen een best hoog salaris heb, en …

Ziek

Een week voorbij
Jij zorgt voor mij?
Ja lieverd ik zal om je denken
Je mijn liefde schenken

Een maand voorbij
Zorg je nog steeds voor mij?
Ja lieverd je maakt me nog steeds blij,
Daarom ben ik ook nog steeds dichtbij

Een jaar voorbij
Ben je nog steeds bij mij?
Ja lieverd weet je dat niet meer?

Ben je nu alles vergeten?
Weet je niet meer hoe wij heten?
Weet je niet meer wie we zijn?
Oh wat doet deze ziekte pijn

Maar die arm
Die lach, van iedere dag
Die geeft me zoveel vreugde
Dat doet me zoveel goed
Daardoor ga ik door,
Elke dag met nieuwe moed.

Zoals ik ben

Hoe herkenbaar het verhaal hieronder voor een blogger zoals ik ben. Misschien zelfs wel voor de persoon die ik ben. Maar wat verschrikkelijk heerlijk dat er dit soort verhalen zijn.

==============================================================

De eekhoorn zat op de tak voor zijn deur en voelde zich moedeloos. Het was een eigenaardig gevoel dat hij wel vaker had als het slecht weer was of als er een hele dag niemand toevallig langskwam. De mier had hem verteld dat dat gevoel moedeloosheid heette.

Het was een grijze dag en de eekhoorn kon maar niet besluiten om naar binnen te gaan. Hij pakte een stuk berkenschors dat naast zijn deur lag en begon zomaar een brief te schrijven. ‘Beste’ schreef hij. Toen stopte hij. Beste wie? dacht hij. Hij kon niemand bedenken. Hij zuchtte en schreef verder. Beste, Ik wou dat ik eens Meer schreef hij niet. Dat heb ik altijd als ik me moedeloos voel, dacht hij. Dan weet ik niet wat ik wil.

Er stak een klein briesje op dat de brief uit zijn handen blies e…